Au inceput ATELIERELE SPIRIDUSILOR la…FUNDATIA IMPREUNA !!!
In perioada 19.11 – 24.12.2012 au loc la Fundatia “Impreuna” din Galati (in incinta Colegiului Tehnic “Aurel Vlaicu”, Str.1 Decembrie 1918) “Atelierele spiridusilor”, ed.II, 2012.
Acest proiect este organizat de Fundatia “Impreuna” (Dir.D-na Daniela Strat) in colaborare cu Casa de Cultura a Sindicatelor Galati (Dir.D-nul Ovidiu Ioan Manole). La aceasta editie invitatul special a fost D-na Angela Baciu – scriitor si consilier cultural la CCSG, care s-a intalnit cu spiridusii chiar la ei... la fundatie.
Odata cu deschiderea atelierelor, fundatia a rasunat de cantece de iarna, colinde de sarbatori mai vechi si mai noi, s-au spus ghicitori si povesti cu talc, s-au recitat poezii si s-au citit, cu mare emotie, scrisori catre Mos Craciun.
Atat juniorii – din Centrul de Zi al fundatiei – cat si seniorii de la Clubul Seniorilor au facut adevarate sezatori, parca eram pe vremea bunicii: cei mari cantau cantece vesele, cei mici se indeletniceau cu mare seriozitate pregatind daruri pentru mosu. Mainile lor dibace au realizat felicitari de sarbatori, semne de carte, globulete vesele, braduti (din conuri de brad si traforaj), picturi pe sticla (bomboniere cu stelute vesele si flori de gheata, vaze pentru flori, boluri pentru masa de Craciun, aranjamente florale, pahare si candele, cani cu specific de iarna si personalizate).
Ce se mai lucreaza in atelierele spiridusilor?! Bijuterii handmade realizate chiar de manutele lor (margele si bratari, cercei si alte podoabe), impletituri de iarna (caciulite, fulare si manusi, saluri calduroase, poncho-uri, esarfe, palarii, topuri, cat si lucrusoare pentru copii), pernute vesele si decorative si orice alte lucruri si obiecte (la comanda).
Cum se desfasoara o zi din fundatie? Dimineata copiii isi fac temele ajutati de instructori si asistenti sociali (uneori chiar si de seniorii ce trec zilnic pragul fundatiei, sa nu se simta singuri), apoi merg la scoala , iar dupa scoala fac impreuna temele si participa la diferite ateliere creative.
La deschiderea atelierelor, pe langa programul artistic al celor mici, au participat si cei mari cu surprize: D-na Tossi Isofache a citit o scrisoare speciala pentru mos, D-ul Paul Rotaru a citit poezii de dragoste din creatia proprie, D-na Ioana Tenie a citit cu mare sensibilitate “Balada unui greier mic” de George Toparceanu, D-na Elena Zorila, impreuna cu copiii au cantat cantece populare traditionale, incheind vesel cu :”Trandafir de la Moldova”.
Coordonatorii acestui amplu proiect sunt: Daniela Strat – director, Nicoleta Mazilu – prof., instructor educativ, Ionica Raduna – asistent social, Sevastita Hagiu si Otilia Vitvescki – lucratori sociali si Eleonora Strugariu – bucatarul care ne pregateste toate bucuriile dulci (face niste clatite delicioase!!!) si o cafea aromata plina de prietenie.
Cu ocazia deschiderii atelierelor, s-a adus in discutie continuarea publicarii revistei “Impreuna”, dar, deocamdata, din motive financiare nemaiputand fi scoasa pe hartie, va aparea on line, punandu-se bazele unui blog cultural-artistic ce va fi realizat si sustinut voluntar chiar de D-na Angela Baciu, sprijinind astfel si facand cunoscute actiunile si proiectele fundatiei. Revista on-line va avea diferite teme si va incuraja si sustine talentul, arta si valoare.
Printre proiectele viitoare, nascute din continutul revistei, sedintele de cenaclu, intalnirile de la “Joia de Poveste” (un proiect initiat de D-na Angela Baciu) amintim: publicarea unui volum de poezii si texte de suflet scrise chiar de membrii Clubului Seniorilor de la fundatie si o placheta-debut versuri de dragoste semnate de D-ul Paul Rotaru ( poezii dedicate persoanelor dragi din viata Domniei Sale), publicarea periodica a textelor ce se citesc la cenaclul fundatiei, infiintarea unor noi cercuri de scriere si creativitate, infiintarea unei mici biblioteci ce va purta numele poetei Angela Baciu (ce va contine carti donate chiar de Domnia Sa), ateliere handmade de Dragobete, martisor, de Ziua Femeii, de sarbatorile pascale, Ziua Copilului, Ziua Seniorilor, spectacole de muzica si divertisment, expozitii de desene, fotografie si quilling si multe altele, de Ziua Internationala a Poeziei, s.a., agenda pe 2013 fiind déjà incarcata cu propuneri de proiecte noi.
Ca de fiecare data, presa este alaturi de noi, multumim ziarelor si revistelor scrise si on-line, televiziunilor, autoritatilor locale si institutiilor partenere, Casa de Cultura a Sindicatelor Galati, Zonta Club Galati, colegilor din ONG-uri, voluntarilor si prietenilor care ne sunt mereu aproape.
Va asteptam sa ne vizitati, sa-i cunoasteti pe spiridusi la lucru si sa ne bucuram impreuna de sarbatorile de iarna.
Nu uitati: atelierele noastre au si scop caritabil: cu sumele stranse din vanzarea obiectelor si lucrurilor realizate, fundatia ii poate ajuta pe copii si seniori sa petreaca un Craciun de vis si nu numai...
A consemnat: Ionica Raduna – asistent social & echipa
Noiembrie 2012
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.