vineri, 19 iulie 2013

SEARA DE POEZIE NIPONA, GALATI 17 iunie 2013

Eveniment cultural de exceptie:

SEARĂ DE POEZIE NIPONĂ

-         ÎN SPAŢIUL MIRIFIC AL GRĂDINII JAPONEZE –

          Încep cu un truism: nu trebuie să fii japonez ca să iubeşti poezia tradiţională niponă. Şi ca o prelungire a acestuia, nu trebuie să fi vizitat Japonia ca să-i iubeşti muzica, acel melos cântat la instrumente de coarde şi de percuţie care te poartă la poalele Muntelui Fuji –simbol al Japoniei care  a fost înscris în patrimoniul cultural mondial.






            Muntele sfânt care se ascunde în ceaţă şi doar arareori – şi pentru cei care au ochi de privit – îşi dezvăluie frumuseţea şi măreţia. Fujisan (Muntele Fuji), conul vulcanic solitar, adesea acoperit de zăpadă, care se ridică deasupra satelor, mării şi lacurilor înconjurate de arbori, a inspirat artiştii şi poeţii şi a fost obiectul unui pelerinaj de mai multe secole. Respectul şi credinţa pe care le inspiră forma maiestuoasă a Muntelui Fuji şi activitatea vulcanică intermitentă dau naştere unor practici religioase care asociază şintoismul şi budismul.
      Poate că un magician anume, ne-a adus Muntele, Poezia şi Muzica, dar şi splendoarea speciilor de plante din acele îndepărtate ţinuturi – la noi acasă.
      Există locuri care, prin specificul şi farmecul lor, îţi creează o stare de bine, un început de fericire, te seduc, te fascinează, conferindu-ţi acea stare de pace lăuntrică şi bucurie care irump din adânc, sălăşluind apoi în privire, în seninătatea chipului, în zâmbetul oferit gratuit unor necunoscuţi sau unor prieteni.
      De puţine clipe neasemuite beneficiem în viaţa – destul de cenuşie, împovărată de griji, de îndatoriri, de neajunsuri.
      Câteva ceasuri petrecute în inima naturii, într-o grădină japoneză, amenajată cu migală de artizan, cu cascade şi lac străjuit de pietre, locuit de neamuri de peşti aurii şi roşii, de toate mărimile, te pot vivifica şi-ţi pot oferi motivaţia ca să mergi mai departe.
      Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii “Răsvan Angheluţă” din Galaţi, cunoscut sub numele de Grădina Botanică, în incinta căruia, Grădina Japoneză îţi oferă cadrul mirific în care poţi să-ţi petreci câtva timp, ca să simţi şi să te familiarizezi cu spiritualitatea de sorginte niponă, cu tot ce are ea mai trainic şi mai fascinant: muzică, poezie, arta aranjării florilor specific japoneză, numită “Ikebana”, arta confecţionării obiectelor din hârtie pliată, numită origami, dar şi specii rare de plante şi arbori, floră şi faună acvatică, toate la un loc, te fac să uiţi freamătul citadin şi să înveţi să asculţi limbajul universal al naturii în toată splendoarea lui, care nu cunoaşte bariere lingvistice.
      Directorul acestei instituţii, fizicianul Emil Strungă, un om pe cât de întreprinzător, pe atât de iubitor de cultură şi de artă, s-a remarcat, nu numai în urbe, dar şi în ţară şi în lume, prin multe performanţe atinse, în amenajarea unor spaţii de agrement şi rezervaţii naturale, dar şi prin organizarea aici, a unor interesante manifestări de cultură şi artă, spre mulţumirea gălăţenilor şi a unor turişti care vizitează urbea, Grădina Botanică fiind unui din principalele puncte de atracţie turistică din acest areal. O oază de Lumină, frumuseţe şi pace în inima unui oraş din metal şi din sticlă fumurie.

      Oameni de cultură inimoşi şi bine determinaţi, cum este scriitoarea, poeta şi consilierul cultural Angela Baciu care, în urmă cu multi ani a lansat un proiect fastuos numit “Atelierele de creaţie ale Angelei Baciu” –iniţiază si organizeaza acţiuni remarcabile, cu scopul de a-i reuni pe oamenii de cultură, pictori, graficieni, muzicieni, scriitori, poeţi, oameni de teatru, periodic, în diferite locaţii, pentru a promova cultura românească şi nu numai, în oraş, în ţară, în lume.
      La unul din aceste evenimente cultural-artistice de excepţie, sub egida Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii “Răsvan Angheluţă”, Casei de Cultură a Sindicatelor Galaţi, Atelierelor de creaţie ale  poetei Angela Baciu, Zonta Club Galati şi Fundaţiei “Împreună”Galati – am avut privilegiul de a participa miercuri, 17 iulie 2013 în Grădina Japoneză a Complexului, lângă lac, o seară descinsă din …basmele nipone, aşteptată cu nerăbdare şi emoţie, deopotrivă.
Evenimentul cultural artistic s-a numit: “SEARĂ JAPONEZĂ”, această sintagmă cuprinzând mai multe manifestări inedite.
      Încă de când am descins pe poarta Grădinii Botanice, ne-au învăluit în surdină, ca o mătase azurie, acordurile unei muzici tradiţionale japoneze care venea de undeva, din Înalt să ne bucure auzul şi inimile.
      Totul te conducea la visare, la acea splendoare pe care, numai în Templul Naturii poţi să le simţi.
      Nu lipseau evantaiele japoneze, de diferite modele si culori, pe care doamnele le fluturau cu graţie.
      Seara de poezie şi muzică japoneză, asortată cu o expoziţie de grafică şi cu scenete de teatru, a fost cu adevărat o reuşită. Ea a fost moderată foarte inspirat, de poeta şi publicista Angela Baciu.
      Seara Japoneză a debutat cu un cuvânt de bun venit al Directorului Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii, fizicianul Emil Strungă şi a continuat cu lansarea volumului de debut al poetei şi graficienei Daniela Lăcrămioara Capotă, intitulat “Acuarele” publicat la Editura Sinteze, Galaţi, 2013  – o carte alcătuită din poezii haiku şi din gânduri în scurte tablete.
O risipire de suflet…”, “O carte subţire ca o lacrimă”, aşa cum subliniază într-un cuvânt de început, distinsa doamnă profesoară Mărioara Şuşnea, care o prezintă foarte călduros pe fosta sa elevă: “Acuarelele adună laolaltă tablete, izbucniri scurte ale unor acumulări lungi, comentariul distilat a ceea ce se petrece în sine şi în jur. Există o splendidă risipire de suflet, un joc de mare adolescent care cutreieră cu graţie lumea dinăuntru şi pe cea din afară. (…) Simţim o rotundă nelinişte, ca stare ce o însoţeşte mereu, simţim o anume suavitate, dar şi o anume stângăcie, simţim deopotrivă nevoia şi bucuria comunicării, simţim o acută stare de speranţă. (…) Şi iată cum ajungem din nou la adevărul că poezia nu este făcută de copii care seamănă oamenilor mari, ci de oameni mari care seamănă copiilor”.
      Un cuvânt extrem de avizat deschide placheta, explicând “De ce acuarele?” – scris cu înalt profesionalism de Corneliu Traian Atanasiu, cel care a remarcat-o pe autoare din Grupul Romanian Haiku, a încurajat-o şi i-a netezit aerul debutului în plachetă, precizând: “Autoarea ştie să mânuiască nu doar imaginile în simplitatea lor desăvârşită şi grăitoare totodată, ci şi jocurile de cuvinte”.
      “Haiku” şi “Picuri de suflet” – două domenii sensibile, care nu se înrudesc, ca întindere şi esenţă,  unul – extrem de succinct, cu exprimări eliptice şi sugestii de poezie şi celălalt, în scurte flash-uri narative despre artă, despre iubire şi despre bucuria de a trăi. În definitiv, nişte bijuterii sufleteşti de atârnat pe dinăuntru.
      Cartea a fost prezentată de  poeta si publicista Angela Baciu, poeta Alina-Beatrice Cheşcă si Angela Ribinciuc – poet si jurnalist.
      Concomitent, spectatorii au putut viziona expoziţia de stampe japoneze şi schiţe, “Acuarele”, semnate tot Daniela Lăcrămioara Capotă.
            Scurte recitaluri de poezie au avut Paul Rotaru – a citit din volumul doi de poezii - şi tanara poeta Simona Alina Dragomir – versuri pline de sensibilitate si maturitate -
            Invitată a fost şi poeta şi interpreta de muzică populară Mariana-Voica Grecu.

            Un moment artistic foarte reuşit a fost realizat de clasa de teatru de la Casa de Cultura a Sindicatelor Galati din Ansamblul “Estrada Copiilor” CCSG, (clasa infiintata de Andreea Ignat – solist si coregraf  la CCSG si Angela Baciu).
Programul a cuprins: un fragment din “Care de dame” - din textul cu acelaşi titlu de Gh. Brăescu - au interpretat: Aida Stoica, Cristina Bejan, Analisa Ignat, Alex Ion, Ambra Lazar. Fireste, publicul i-a răsplătit cu aplauze indelungate, iar la sfarsitul programului au prezentat o parodie “Greierele si furnica” pe o piesa de Ada Milea, si de aceasta data publicul primindu-I cu bratele deschise – moment prezentat de Analisa Ignat si Aida Stoica.
                        Tot aici a fost amenajată şi o mini-expoziţie de obiecte şi lucrări origami: “Despre arta manuală” realizată de Ana Maria Labus si Claudiu Nagy – voluntari, alaturi de minunatii copii de la Centrul de Zi a Fundatiei “Impreuna”.
            Interferenţa artelor şi a poeziei a fost pe placul celor prezenţi, contribuind în chip fericit la acea atmosferă specifică care-i face pe oameni să empatizeze.
            Un moment magic a fost obvservat de către invitaţi şi de spectatori: în timpul recitalului de poezie niponă, un peşte auriu a sărit spectaculos din lac, parcă vrând să participe alături de noi la acest splendid eveniment.

            Şi tot ca o completare fericită a programului Serii Japoneze, au fost şi Lecturile poetice, cu poezie în spirit de haiku, pregatite special pentru acest eveniment, susţinute de poeţii: Cezarina Adamescu, Angela Baciu, Alina Beatrice Cheşcă, Coriolan Păunescu, Angela Ribinciuc.
            A urmat un moment fericit: înmânarea de Diplome de Excelenţă, de către directorul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii “Răzvan Angheluţă” – Galaţi şi Angela Baciu, scriitor, consilier cultural la Casa de Cultură a Sindicatelor Galaţi, oferirea de flori şi evantaie japoneze, celor care au contribuit la reuşita acestei seri magice. De precizat faptul ca selectia muzicala, afisele si diplomele au fost realizate de Florin Matei – responsabil relatii publice.
           Au urmat autografe, dialoguri si intrebari cu publicul, cei prezenti fiind incantati sa-I cunoasca si personal (daca nu ii cunosteau déjà) pe scriitorii galateni, sesiune de fotografii – prin bunavointa si prezenta fotografilor Simona Andrei si Cornel Gingarasu.
            Asemenea “Flori de spirit din Grădina Niponă” – e de dorit să se mai întâmple, spre bucuria, şi a organizatorilor şi a asistenţei care i-a răsplătit cu aplauze pe scriitori şi pe micii actori.
            Cei prezenţi au simţit că poezia haiku – este inefabilul prins cu mâna.


18 iulie 2013, Galati
CEZARINA ADAMESCU


           

     
       
     
      


CLASA DE TEATRU CCSG - SEARA JAPONEZA, 17 iulie 2013

Repetitie pentru evenimentul
                  SEARA JAPONEZA

MUZEUL DE STIINTELE NATURII “RAZVAN ANGHELUTA” GALATI
CASA DE CULTURA A SINDICATELOR GALATI ,
“Atelierele de creatie ale scriitoarei Angela Baciu”
Zonta Club Galati ,

                Organizeaza evenimentul cultural-artistic:

                                       “SEARA JAPONEZA

Deschidere: Miercuri 17 iulie 2013, ora 18.00

Locatia: Muzeul de Stiintele Naturii Galati , Gradina Japoneza langa lac

4    Program clasa de teatru CCSG Ansamblul “Estrada Copiilor” CCSG

                                                     Instructori:  Andreea Ignat & Angela Baciu

             a)parodie: “Greierele si furnica” de Ada Milea
                                 - interpreteaza: Analisa Ignat si Aida Stoica
             b) teatru: “Care de dame” – fragment; 
                                 - interpreteaza: Aida Stoica, Cristina Bejan, Analisa Ignat, Alex Ion, Ambra Lazar


foto: Angela Baciu

SEARA JAPONEZA - Galati, 17 iulie 2013

                                     
COMPLEXUL MUZEAL DE STIINTELE NATURII “RASVAN ANGHELUTA” GALATI
CASA DE CULTURA A SINDICATELOR GALATI ,
“Atelierele de creatie ale scriitoarei Angela Baciu”
Zonta Club Galati ,

                Organizeaza evenimentul cultural-artistic:

                                       “SEARA JAPONEZA



Deschidere: Miercuri 17 iulie 2013, ora 18.00
Locatia: Complexul Muzeal de Stiintele Naturii Galati , Gradina Japoneza (langa lac)

Din program:

Deschidere: * cuvant Dnul Fiz. Emil Strunga – Director Muzeu
                      * moderator: Dna Angela Baciu – scriitor, consilier cultural
1.       Lansare de carte debut (poezie haiku): “Acuarele”, Ed.”Sinteze”,de Daniela Lacramioara Capota
-          prezinta: Angela Baciu, Alina Beatrice Chesca, Angela Ribinciuc
-          prefata: Corneliu Traian Atanasiu

2.                              Expozitie de stampe japoneze si schite “Acuarele
                              semnate Daniela Lacramioara Capota

4.                              Recitaluri de poezie: Paul Rotaru, Simona Alina Dragomir, s.a.

5.                              Moment artistic: clasa de teatru CCSG Ansamblul “Estrada Copiilor” CCSG
                                                     Instructor Andreea Ignat
             a)parodie: “Greierele si furnica” de Ada Milea
- interpreteaza: Analisa Ignat si Aida Stoica
             b) teatru: “Care de dame” – fragment; interpreteaza: Aida Stoica, Cristina Bejan, Analisa Ignat, Alex Ion, Ambra Lazar

  1. Expozitie de obiecte si lucrari origami: “Despre arta manuala” realizata de Ana Maria Labus si Claudiu Nagy – alaturi de copiii de la Centrul de Zi Fundatia “Impreuna”

Lecturi poetice – invitati speciali scriitorii:

-          Cezarina Adamescu
-          Angela Baciu
-          Alina Beatrice Chesca
-          Coriolan Paunescu
-          Angela Ribinciuc

Va asteptam!






vineri, 5 iulie 2013

Interviu cu Daniela Palade Teodorescu - Redactor Sef Revista Avantaje


-         Avantaje pretuieste femei ca tine ! -

  • „Exista comunitați de femei mult mai unite, mai inchegate, mai eficiente în provincie...”
  • La Galati... „O comunitate de femei foarte active, foarte inimoase, foarte profesioniste...”
  • Si nu uitati: o lume mai buna pentru femei e o lume mai buna. Pur și simplu.”


A.B. - In calitate de redactor sef a unei reviste pentru femei, ne puteti vorbi despre ce inseamna acest lucru si de ce ar trebui o femeie (si nu numai) sa citeasca Revista “Avantaje”?

D.T.- Sa fii redactor șef al unei reviste pentru femei este un privilegiu, pentu că vorbești și scrii despre lucruri pe care le traiești in fiecare zi, ca femeie, mama, fiica, om de cariera, responsabil, cu simt civic, constient ca accesul la informatia de calitate poate sa aduca o viata mai buna.
Sunt sigura ca cel mai mare pericol acum nu e saracia, recesiunea economica sau mai stiu eu ce dezastru ecologic, ci ignoranta. Si apropos de criza economică pe care o invocam toti, eu cred ca de fapt traversam o profunda criza spirituala. Pentru ea trebuie sa ”dam seama”, sa ne calim, sa ne masuram puterile.

A.B.- Sunteti intr-o perioada de cunoastere a cititorilor Dvs.,de intalniri cu publicul, de ce faceti acest lucru si ce mesaj transmiteti celor ce va citesc?

D.T.- Raspunsul consta in chiar sloganul revistei: „Avantaje pretuieste femei ca tine!” . Femei ca tine nu sunt doar in Capitala, nu poți scrie la nesfarsit despre oameni si fapte din Bucuresti. E nedrept, te auto-limitezi.
De aceea, tin foarte mult la aceste iesiri ”pe teren” pentru ca aici simti pulsul real a ceea ce se intampla. Si nu cred in mitul provinciei care e mereu la doi pasi in spatele Bucurestiului. Exista comunitati de femei mult mai unite, mai inchegate, mai eficiente in provincie, iar aici cred ca intervine si avantajul distantelor mai mici. Bucurestiul consuma foarte mult timp petrecut in trafic. In orice oras de provincie, dai cinci telefoane si aduni instantaneu o suta de oameni. In Bucuresti, dai o suta de telefoane, confirma 50 si vin 30 de oameni...

A.B.- Ati fost si la Galati, de curand, la „Gala Femeilor de Succes – Balul Trandafirului”, ed.II – evenimente organizate de Zonta Club Galati, Clubul Romano-Arab de Presa si „Atelierele de creatie ale poetei Angela Baciu”, cum v-ati simtit si ce ati intalnit special aici?


D.T.- In Galati am intalnit o comunitate de femei foarte active, foarte inimoase, foarte profesioniste. De toate profesiile si conditiile sociale, dar care vor sa ”miste” ceva pentru oras. Sa vezi cum o mana de femei se mobilizeaza pentru ca toate celelalte femei din oras sa aiba acces la aparatura medicala de ultima generatie nu e putin lucru. Sa vezi ca le intereseaza ca toate femeile din zona si din judet sa poata sa-si faca screening pentru cancer mamar - la un pret accesibil sau chiar gratuit – e un semn ca acestor femei chiar le pasa.
Si faptul ca organizeaza evenimente de strangere de fonduri creand spectacole de bun gust e iarasi semn de maturitate. Asadar, societatea civila functioneaza, iar prosperitatea genereaza generozitate – inca un semn de normalitate.

A.B.- Aveti o campanie extrem de interesanta prin care incercati sa scoateti frumusetea interioara si exterioara a femeii, incercand sa aveti pe coperta nu “dive”, ci femei obisnuite.

D.T.- Este singura revista glossy pentru femei care promovează acest concept si au trecut aproape doi ani de cand pe coperta puteti vedea femei obisnuite cu povesti neobisnuite. Femei frumoase, destepte, curajoase, inovatoare, responsabile, dedicate, profesioniste. Femei care traiesc in tara asta, si nu într-o lume de carton poleit, care se confrunta cu probleme cu care mai toti ne luptam, care ofera adevarate modele de urmat, sunt repere credibile si autentice. Nu sunt constructii de imagine, așa cum se intampla in cazul multor celebritati. Sunt autentice pur și simplu. Si se intreaba, de multe ori cand le inviti la sedinta foto, ”de ce eu?!, nu cred ca am nimic special, sunt o femeie absolut normala, obișnuita, cu o existența banala...” Tocmai aceasta normalitate vrem sa o promovam, aceasta Romanie frumoasa, cumva paralela cu ceea ce vedem pe majoritatea posturilor TV, din pacate.

A.B.- Sunteti implicata intr-o serie de evenimente si proiecte caritabile, raspund oamenii pozitiv in fata unor asemenea provocari?

D.T.- Sunt implicata pentru ca eu cred ca aceasta este misiunea unui jurnalist responsabil. Printre altele. Nu e mereu usor, uneori trebuie sa fii atat de subtil si sa creezi un adevarat curent de opinie care sa fie ”trendy”.
Partea cea mai frumoasa e sa vezi ca sunt multi oameni care inca nu s-au tabacit de tot și pe care inca ii mișca emotia, inca mai raspund la traire autentica. Mai exista speranta...

A.B.- Anual, organizati premiile revistei, aducand an si an in fata cititorilor, noi Doamne cu povesti impresionante despre viata si destinele lor, poate fi si o rampa de lansare, o usa deschisa pentru cei/cele ce vor sa lase ceva in urma lor?

D.T.- Este vorba despre Gala Premiilor Femeia Anului, ajunsa deja la cea de-a XV-a editie, o performanta. Initial, premiam doar vedete, dar dupa ce am epuizat rapid lista, am început sa cautam printre femei care trudesc anonim, ca niste furnicute, pentru binele semenilor lor. Fara reflectoare, fara declaratii de presa, fara a avea vreodata ideea ca vor fi premiate. Care fac apostolat, la propriu.
Cred ca omul sfin
teste locul, indiferent de tara în care locuieste, banii de care dispune, guvernul care îl conduce, vremea si vremurile sub care traieste...

A.B.- Cum este sa conduci o revista, sa fii si mama, femeie, copil, vecina, toate acestea la un loc v-au luat din feminitate? Dar din putere si vointa?

D.T.- Nuuuu, dimpotriva! E un privilegiu sa am o astfel de profesie in care sa scriu despre mine, despre toate fa
tetele feminitatii mele... Sa scriu despre mine, despre oameni pe care ii apreciez... asta ma incarca mereu pozitiv, ma energizeaza, ma inspira, oricat ar fi de greu.
La mine nu e niciodata program fix, mai mereu gasesc ceva care sa mearga si pentru revista. Sunt o mare norocoasa ca pot face asta si ma straduiesc sa pretuiesc acest privilegiu. De aici vin si puterea, si energia - din pasiune. Asta nu te scuteste insa de munca.

A.B.- In incheierea dialogului nostru, v-as ruga sa transmiteti un mesaj pentru cititorii Dumneavoastra.

D.T.- Sa investesti in oameni e o constructie pe termen lung – e anevoioasa, consuma energie multa, dar e durabila si atat de implinitoare! E valabila si in familie, si in profesie, si in societate!
De fapt, e o constanta pe care o traversezi in toate planurile vietii. Acasa nu poti fi un mielusel, iar la serviciu un zmeu, nu cred in astfel de diferentieri, de dedublari.
Avantaje e o revista pozitiva, cred asta cu toata fiin
ta mea, chiar daca asta presupune sa inaintam impotriva curentului.
Dar asta ne face mai creativi si mai responsabili, pentru ca atunci cand educi o femeie, nu educi doar o singura persoana, ci o intreaga familie ori chiar o mica comunitate.
Si nu uitati: o lume mai buna pentru femei e o lume mai buna. Pur și simplu.

Iulie 2013, Bucuresti / Galati
                           realizat de Angela Baciu – poet, publicist

foto: Simona Andrei



Concurs-expozitie VACANTA DE VARA - JOCURI, ed.II, 2013, CCSG

Comunicat:
Concurs de desene & fotografie

CASA DE CULTURA A SINDICATELOR GALATI

Organizeaza concurs – expozitie de desene si fotografii cu tema:

                “VACANTA DE VARA – JOCURI”, ed.II, 2013


Pornind de la elementele: vacanta de vara, jocuri, veselie, role, bicicleta, mingea, s.a.sunt invitati toti copiii sa realizeze pentru concurs:
-         minim 5 desene (format A 4)
-         sau minim 10 fotografii (dimensiuni la alegere)

Lucrarile se trimit in perioada 1 iulie – 1 septembrie 2013 la CCSG, Str.Brailei, Nr.134
Lucrarile sa fie insotite si de urmatoarele informatii: numele si prenumele concurentului, varsta, clasa, scoala, telefon, mail.
Se pot inscrie in concurs elevi din clasele I – VIII

Mult succes!

luni, 1 iulie 2013

Eveniment: MULTUMESC! ARTA PENTRU PRIETENI!

            Comunicat:
            GRUPUL DE ARTA PLASTICA U.M.A.,
CASA DE CULTURA A SINDICATELOR GALATI si
LICEUL DE ARTA “DIMITRIE CUCLIN” GALATI
“Atelierele de creatie ale poetei Angela Baciu”

Va invita la evenimentul:

                        “MULTUMESC ! ARTA PENTRU PRIETENI !”


            In data de vineri 05 iulie 2013, orele 16.00 la CCSG,
                         sala “Ateneu”, parter

Din program:
Deschidere: Director CCSG Dnul Ovidiu Ioan Manole, Dna Angela Baciu
1.      Moderator: Florin Chiriac – muzician & lector
2.      Moment poetic; invitat Alina Beatrice Chesca
3.      Prezentare U.M.A. – Prof.Diriginte Doru Castaian
4.      Moment muzical: pop rock -  Damian Vlad (Dudu) Prof.de Muzica
5.      Moment muzical: pop-rock  – Oana Vlad
6.      Moment literar: Octavian Miclescu
7.      Prezentare expozitie pictura & grafica “Multumesc”
Dnul David Sava – designer vestimentar, pictor, profesor
Dnul Cornel Corcacel – pictor, profesor
Dnul Florian Doru Crihana – pictor
Dnul Mugur Vranceanu – profesor de sculptura si modelaj
Dna Laura Popov – profesor de istoria artei si modelaj
8.      Moment muzical: pop - Ana Maria Iliescu
9.      Moment muzical: rock – Madalina Antoniu
10.  Expozitie fotografica “Despre Prietenie si Arta” – fotografii realizate in timpul organizarii evenimentului si din alte activitati
11.  Scurta lectura poetica: invitat Dna Angela Baciu – scriitor,cons.cult.
12.  Invitati:
a)      Asociatia APCA Dna Nicoleta Lupoaie – Asociatia Parintilor cu Copii cu Autism” – moment artistic: Alexandra Lupoae
b)      Fundatia “Impreuna”, Dna Daniela Strat & echipa
13.  Alti invitati: Bogdan Ciuca, Angela Ribinciuc (“Viata Libera”), Mihaela Gidei (“Monitorul de Galati”), Aurelia Bogatu (Presa Galati.ro), Zonta Club Galati
14.  Moment surpriza organizat de Dnul Prof.Diriginte Doru Castaian
15.  Decernarea Diplomelor de Merit
16.  Lectura publica: Dna Cezarina Adamescu, scriitor
17.  Moment artistic: Invitati speciali Ansamblul “Estrada Copiilor” de la CCSG
Instructor coregraf  Dra Andreea Ignat

Este forma noastra de a multumi unor suflete frumoase: profesori, colegi, parinti, oameni de cultura. Este forma noastra de a arata ce inseamna pentru noi, grupul U.M.A. Arta, Prietenia, Frumosul. Evenimentul nostru uneste poezia, muzica, pictura, grafica, fotografia intr-un tot unitar. Vor fi alaturi de noi profesori, parinti, colegi, voluntari, artisti. In cadrul evenimentului, pe langa momente poetice, muzicale, vom avea si doua expozitii de picture & grafica, si fotografie, expozitii ce vor fi deschise la CCSG timp de o luna de zile, tuturor va multumim
               (Grupul U.M.A, adica:
Madalina Antoniu, Larisa Andreea Culache, Ana-Maria Iliescu, Andreea Joltvinschi)

                                                                  ****
Sponsor principal: Flori in Galati-Braila  www.floriingalati/braila.ro

Multumiri: presa, Flori in Galati-Braila, Adrian Iliescu (afise, grafica, invitatii), Dan Tanase (Tipografia “Elco”), Teodor Gherghinis (promo facebook, flyere), Restaurantul “Yako” si tuturor celor ce ne-ati fost aproape in organizarea acestui eveniment.


Va asteptam cu drag sa sarbatorim Prietenia, Poezia, Arta.