luni, 11 iunie 2012

Interviu cu D-na Corina DRUJESCU - Presedinte ZONTA CLUB GALATI

                                                    
A.B.. D-na Corina Drujescu, sunteti initiatorul unui eveniment caritabil de prestigiu in urbea galateana BALUL TRANDAFIRULUI si PREMIILE DE EXCELENTA CLUB ZONTA GALATI, de ce faceti acest lucru?

C.D.- Zonta Club Galati, membru Zonta International, a organizat pe 8 iunie 2012 prima editie a evenimentului caritabil BALUL TRANDAFIRULUI SI DECERNAREA PREMIILOR DE EXCELENTA ZONTA.
Nu este nimic inedit in acest eveniment caritabil , acest lucru intamplandu-se in fiecare an, in fiecare club al retelei Zonta International. Avand in vedere ca suntem un club tanar, afiliat abia anul trecut la reteaua Zonta International, este normal sa constituie elementul inedit in comunitatea galatena.
Daca ma intrebati de ce eveniment caritabil in cadrul Balului Trandafirului, atunci pot sa va raspund ca acesta este semnificatia fireasca a unui bal anual organizat de catre o organizatie de tipul nostru, de colectare de fonduri in vederea sprijinirii comunitatii, Zonta Club Galati urmand idealurile Zonta International de a promova statutul femeii, de a imbunatati legislatia, educatia, sanatatea si  de a sprijini prin servicii si advocacy comunitatea din care face parte si nu numai.
(foto: de la stanga la dreapta: Lidia Ghenea, Alina Beatrice Chesca, Oreste Teodorescu, Angela Baciu, Ahmed Jaber, Andreea Ignat)
     
Va referiti insa, in special, la campania umanitara pe care am demarat-o  odata cu prima editie a acestui eveniment caritabil si am sa va raspund sincer ca, noi, zontienele, am avut un motiv in plus sa dedicam acesta prima editie luptei impotriva cancerului mamar, pe langa acela de a oferi femeilor din comunitatea galateana un proiect serios in domeniul sanatatii.
Anul trecut, o membra Zonta Club Galati a pierdut aceasta lupta, iar alte doua continua aceasta lupta.  Intelegem si ne pasa!

A.B.- Va felicit din toata inima pentru acest spirit puternic si frumos, pentru toata darnicia si bucuria Dumneavoastra, as dori sa va intreb de cine ati fost sustinuta si cu cine ati lucrat in acest proiect?

C.D.- Personal, nu am fost sprijinita de nimeni, deoarece nu este o campanie in nume propriu, ca si club insa, am demarat campania umanitara "Noua Ne pasa!" alaturi de Fundatia Elisabeta Doamna.

A.B. - Un rol important il are si Societatea “Romtelecom S.A.

C.D.- Desigur, fireste, Societatea Romtelecom SA  ne-a oferit o linie de teledon 0900900380, unde se pot dona 2 eur/apel.

A.B.- Care este perioada desfasurarii acestei campanii umanitare acum ca s-a incheiat BALUL TRANDAFIRULUI.

C.D.- Asa cum am anuntat, se desfasoara intre 8 iulie si 7 septembrie 2012, ii asteptam pe toti cei ce doresc sa ni se alature in acest demers pentru oameni si socitatea in care traim.

A.B.- Dupa decernarea PREMIILOR DE EXCELENTA ZONTA 2012, a urmat un scurt program artistic sustinut de Ansamblul “Estrada Copiilor” , clasele de canto si balet (instructori Andreea Ignat si Lidia Ghenea) de la Casa de Cultura a Sindicatelor Galati, urmat de o seara café concert sustinuta de Cvartetul de Coarde “L’Amour” si, mult asteptata licitatie, despre ce a fost vorba?

C.D.- A fost prezentata o expozitie inedita de pictura, lucrari realizate de talentatii artisti de la Liceul de Arta “D.Cuclin” din Galati, licitatia a decurs bine, in sensul ca, asa cum am si sperat, s-au vandut toate tablourile, nu am inca situatia exacta, dar, pot sa va spun cu bucurie ca toate lucrarile licitate au fost imediat cumparate.

A.B.- Si totusi, am sa va intreb: ce asteptari aveti de la organizarea acestui eveniment si a campaniei desfasurate…

C.D.- Stiti, Octavian Paler afirma "sa nu avem asteptari, ca sa nu fim dezamagiti"…
Eu imi rezerv dreptul de a a spune ca mai cred in simtul civic al oamenilor din jurul meu si ca in viata, de obicei, cand planul A a esuat, daca a esuat, este inlocuit de planul B sau C sau D...

A.B.- D-na Corina Drujescu, va multumesc si va urez mult succes! va sunt si eu alaturi in toate proiectele Dumneavoastra!

(10 iunie 2012, Galati)
Interviu realizat de Angela BACIU

                                       “DEVIZA NOASTRA? NE PASA !!!”

(foto: D-na Corina Drujescu, alaturi de D-nele Angela BACIU - scriitor si Angela RIBINCIUC - jurnalist care au si primit PREMII DE EXCELENTA;
arhiva Zonta)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.