luni, 10 iunie 2013

MASA ROTUNA 12 GALATI SUSTINE “ VOCES

       Si in aceasta luna (iunie 2013) s-au continuat seria evenimentelor caritabile la Galati. Dupa “Gala Femeilor de Succes – Balul Trandafirului”, ed.II organizat de “Zonta Club Galati”, Revista “Avantaje”, “Atelierele de creatie ale poetei Angela Baciu” si Clubul Romano-Arab de Cultura si Presa, a urmat la “Music Arena” Galati evenimentul “Masa Rotunda 12” Galati sustine Grupul “Voces” organizat de “Masa Rotunda 12” in colaborare cu Zonta Club Galati si “Atelierele de creatie ale poetei Angela Baciu”.

        Scopul acestui eveniment a fost strangerea de fonduri pentru sustinerea Grupului “Voces” care vor interpreta piesa “Tara Muzicii” - compusa de dirijorul si compozitorul galatean Dan Eugen Dragoi - cu care va participa anul acesta la Festivalul “Mamaia Copiilor” . Coregrafia recitalului  apartine Dnei Oana Manolea, iar grupul este indrumat si pregatit de Dna Monica Maciuceanu. Grupul “Voces” a fost infiintat in anul 2012 si a obtinut locul I la editia din 2012 a Festivalului “Mamaia Copiilor.” In prezent, grupul este format din 16 copii cu varste cuprinse intre 6 si 13 ani, si au ca obiectiv sa aduca la Galati trofeul festivalului din acest an.Multi dintre acesti copii au obtinut premii la sectiunile individuale ale mai multor festivaluri de muzica usoara din Romania si strainatate. Grupul si-ar dori sa participe cu aceasta piesa si la “Festivalul Internatioanal de Muzica pentru copii de la San Remo” in primavara anului viitor.
                In deschiderea evenimentului a vorbit Dnul Bogdan Caldararu care a multumit tuturor celor ce s-au implicat in organizarea si sustinerea acestui eveniment, urmat de Dna Angela Baciu care a prezentat si moderat intreaga seara. Chiar daca nu a fost prezent, Dnul Lucian Gheorghe – Presedintele “Masa Rotunda 12” Galati a transmis un salut tuturor celor prezenti.Pentru ca evenimentul a avut loc pentru sustinerea Grupului “Voces”, acestia au aparut pe scena pentru a fi cunoscuti si mai bine publicului galatean interpretand piesa special pregatita, imbracati in costume de scena si o coregrafie de exceptie. Dupa scurtul recital, copiii au primit daruri de suflet din partea Dnei Laura Batog care a reusit sa aduca zambete de bucurie pe fetele acestor minunati copii.
                A urmat partea a doua a evenimentului cu o licitatie de obiecte. S-au licitat: o vaza aurie - colectia art design, lucrata manual in foita de aur - donator Bogdan Caldararu; o sticla de bodega , muscat dulce, produs 2001, Italia - donator Fam. Chivu; un set de branzeturi Italia – donator Fam Chivu; un cristal de colectie “Piatra Desertului “ din Tunisia adusa special de Fam. Drujescu; doua sticle de vin vechi 1996/97 1998/99, vin demidulce, alb - donator Daniel Mihai; doua tablouri intitulate “Exces de fericire prefabricate” si “Dor de regasire”, tehnica folosita: creion si carbon -  autor si donator Fabian; un titlu de valoare “Sospirosoc” de petrol - anul 1923.
Licitatia a fost prezentata de Dna Violeta Nanu ajutata de Dna Laura Batog.
            In urma strangerii colectei, a urmat un concert extraordinar  sustinut de “Nightlosers” - rhythm 'n blues.
Fotograful evenimentului a fost Dna Simona Andrei.
Multumirirle organizatorilor se indreapta si  spre Revista “Avantaje”, D-nei Daniela Palade Teodorescu – redactor sef – pentru ultimele numere din revista “Avantaje” oferite celor prezenti.

A consemnat,
Angela BACIU
Scriitor


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.