joi, 9 mai 2013

SAPTAMANA NATIONALA A VOLUNTARIATULUI

13  - 19 mai, SAPTAMANA NATIONALA A VOLUNTARIATULUI LA CCSG

Comunicat:

Sarbatoarea voluntariatului revine! 
Voluntariatul ne aduce impreuna.

       Pro Vobis - Centrul National de Resurse pentru Voluntariat lanseaza cea de-aXII-a editie a Saptamanii Nationale a Voluntariatului, care va avea loc in perioada 13-19 mai 2013.
         Peste 450 de activitati diverse de voluntariat, 178 de organizatii, institutii si grupuri de initiativa si peste 4000 de voluntari implicati in organizarea activitatilor in 111 localitati urbane si rurale din 34 de judete ale tarii, plus capitala – acesta este bilantul editiei anterioare a Saptamanii Nationale a Voluntariatului. SNV este saptamana care aduce impreuna in fiecare primavara organizatii, institutii si companii care vor sa celebreze public spiritul voluntariatului. ONG-uri, scoli, biblioteci si companii care se implica in comunitate cu ajutorul voluntarilor organizeaza in SNV, an de an, activitati si evenimente cu/despre/pentru voluntari. SNV este cel mai mare eveniment anual de celebrare a voluntariatului si de apreciere publica a voluntarilor din Romania, menit sa mobilizeze cat mai multe organizatii si voluntarii pe care acestia ii implica, pentru a sarbatori impreuna voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunitatii pentru acesta si pentru a recunoaste public activitatea voluntarilor.
           Voluntariatul reuneste oameni diversi - de varste, categorii sociale si orientari diferite – care sunt uniti de convingerea comuna ca pot produce, impreuna, o schimbare in bine in comunitate. Elevi si studenti, tineri, seniori, angajati ai caror companii faciliteaza voluntariatul corporatist, adulti activi, parinti, voluntari SEV, persoane temporar fara ocupatie, persoane cu handicap, samd. – intr-un cuvant VOLUNTARI - se intalnesc in aceasta saptamana, alaturi de organizatiile sau grupurile lor de initiativa, pentru a pregati activitati menite sa evidentieze si sa sarbatoreasca programele de voluntariat in care sunt implicati pe parcursul anului.
           An de an, partenerii locali ai evenimentului - centre de voluntariat si alte asociatii, fundatii, institutii, grupuri informale si companii responsabile social care au ales sa se alature SNV - aduc impreuna idei de schimbare si promovare, voluntari, resurse si diversi sustinatori pentru a organiza targui de oferte de voluntariat, evenimente stradale organizate cu voluntari, actiuni de igienizare, colecte de obiecte si carti, campanii de sensibilizare, actiuni in beneficiul persoanelor institutionalizate, constructia de adaposturi, manifestari cultural-artistice, gale, prezentari si dezbateri pe teme de 

voluntariat si multe altele. Unde se deruleaza activitatile? In toata tara - in orase mari si mici, comune si sate - oriunde exista organizatii si grupuri cu initiativa. 
            SNV a fost initiat in 2002, este coordonat de Pro Vobis - Centrul National de Resurse pentru Voluntariat si a fost implementat de-a lungul anilor in colaborare cu centrele de voluntariat din Romania, partenerii locali ai SNV si VOLUM – Federatia Organizatiilor care sprijina Dezvoltarea Voluntariatului in Romania. Pentru detalii si idei de implicare acceseaza www.voluntariat.ro/snv sau contacteaza Pro Vobis la email programe @ provobis.ro, tel/fax: 0264-412897, mobil 0755-045101.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.