joi, 3 mai 2012

EXPOZITIE FOTO: POVESTEA VOLUNTARILOR DIN COMUNITATEA TA

14-20 mai 2012 - Saptamana Nationala a Voluntariatului - a XI-a editie

Saptamana Nationala a Voluntariatului (SNV) este un eveniment iniţiat de ProVobis, dedicat voluntarilor activi din Romania şi tuturor celor cu care acestia colaboreaza in activitatile lor! SNV se adreseaza unei varietati de grupuri care pot avea un rol in dezvoltarea comunitatii lor: organizatiilor sau institutiilor care implica voluntari in activitatea lor, companiilor care doresc sa se implice prin voluntariat in viata comunitatii, voluntarilor activi, centrelor de voluntariat, voluntarilor potentiali (cetateni care doresc sa se implice in comunitate dar nu au gasit inca activitatea cea mai potrivita sau cadrul in care sa faca acest lucru).

Voluntariatul nu e o poveste. Voluntariatul e de povestit!
SNV va duce poVESTEA voluntariatului in toate comunitatile unde exista organizatii si institutii care implica voluntari, centre de voluntariat, scoli, biblioteci si grupuri cu initiativa!

SNV este un eveniment national anual menit sa mobilizeze cat mai multe organizatii si voluntarii pe care acestia ii implica, pentru a sarbatori impreuna voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunitatii pentru acesta si pentru a recunoaste public activitatea voluntarilor. SNV inseamna evenimente de crestere a profilului voluntarilor in comunitate si actiuni de voluntariat public pentru:

*protectia mediului si animalelor, sprijinirea celor dezavantajati, apararea drepturilor omului, infrumusetarea si dezvoltarea comunitatii, promovarea valorilor culturale, sport si stil de viata sanatos, educatie si multe altele!

                                                                    ***
Fundaţia “Împreună” Galati în parteneriat cu instituţii şi organizaţii implicate în activitatea de voluntariat organizează în cadrul SNV următoarele activităţi:


1. "Povestea voluntarilor din comunitatea ta!"
partener: Casa de Cultură a Sindicatelor Galaţi
(coordonator: Angela Baciu – scriitor, consilier cult.CCSG
Dir.CCSG: ec.Ovidiu Ioan Manole)

- In perioada:14-20.05.2012, orele 9.00-19.00 - expozitie de fotografie care ilustrează activitatile in care s-au implicat voluntari de toate varstele, in scopul promovarii voluntariatului in comunitate.
- Sunt invitate sa expuna si alte organizatii si institutii (galatene) care incurajeaza voluntariatul

Deschidere: 14.05.2012, ora 11.00, et.I, CCSG
Din program: momente cultural-artistice, lectura publica: Angela Baciu,scriitor si alte surprize.

2. "Invata sa fii fair-play" in parteneriat cu Liceul Teoretic "Mircea Eliade", în data de 15.05.2012, orele 14.00-17.00 - activităţi sportive.
Voluntari liceeni si copiii pe terenul de sport de la Centrul de zi "Impreuna" vor forma echipe mixte si vor organiza jocuri si intreceri sportive in aer liber.,

3. "Daruieste sanatate!" in parteneriat cu Asociatia Filantropica Medical Crestina "Christiana", în data de 16.05.2012, orele 9.00-11.00 Voluntari AFMC - Scoala postliceala sanitara "Christiana" vor masura tensiunea arteriala, puls, glicemie, inaltime, greutate, indice masa corporala pentru varstnicii de la Clubul Seniorilor din cadrul Centrului de zi "Impreuna"

4. “Fii mereu tanar!" in parteneriat cu Asociatia Filantropica Medical Crestina "Christiana", în data de 17.05.2012, orele 10-12. Gimnastica medicala si masaj de relaxare oferite de voluntari specialisti pentru varstnicii de la Clubul Seniorilor.

5. "Zambete pentru bunici!" în parteneriat cu Caminul pentru persoane varstnice " Stefan cel Mare si Sfant", Galati, în data de 18/05/2012, orele 10-13.

Copiii si tinerii de la Centrul de zi "Impreuna", insotiti de voluntarii pensionari vor petrece momente placute impreuna cu varstnicii de la camin, oferindu-le surprize "dulci" si un program artistic prin care se doreste intarirea solidaritatii intre generatii.

6. "Carnavalul vitaminelor!" în data de 19/05/2012, orele 10-13

Voluntarii care activeaza in cadrul fundatiei, impreuna cu beneficiarii de toate varstele vor confectiona costume de carnaval cu tema "Vitamine din legume si fructe" pentru incurajarea unei alimentatii sanatoase.

                                                              ***

Invitatie:
FUNDATIA IMPREUNA GALATI
CASA DE CULTURA A SINDICATELOR GALATI

Va invita in per. 14 – 20 mai 2012 la:
"Povestea voluntarilor din comunitatea ta!" în cadrul evenimentului

“SAPTAMANA NATIONALA A VOLUNTARIATULUI”
Deschidere: 14 mai 2012, ora 11.00, et.I/sau pe platforma in aer liber CCSG
(in functie de vreme!)

Din program:
- deschiderea expozitiei de fotografie cu tema: voluntarii din noi
- cuvant deschidere invitati
- program cultural-artistic
- lansare de carte: “Cuvantul rastignit” de Georgiana Necula
- lectura publica: Angela Baciu – poet, publicist,cons.cult.CCSG
- alte surprize

• expozitia de fotografie are scopul de a va arata parte din activitatile, proiectele si evenimentele organizate si sustinute de voluntarii unor institutii, asociatii si fundatii galatene si brailene.

Va asteptam! Cafeaua din partea casei!
Intrarea libera!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.